Mit jelent a regisztrált villanyszerelő?

A regisztrált villanyszerelői lista olyan villanyszerelőkből áll, akik minősítéssel rendelkeznek, így megbízhatunk szaktudásukban. Fontos, hogy a regisztrált villanyszerelők a szolgáltatóktól független szakemberek, így a mérőhely létesítését, átalakítását csak a listán megtalálható szakember kivitelezheti.

A regisztrált lista a következő linken keresztül érhető el a MEE VET (MEE Villamos Energia Társaság) honlapján:

https://www.meevet.hu/villanyszerelok/2

Az alsó név szerinti keresőbe csak be kell írnunk vállalkozásunk megnevezését:

Csabavill Bt.

Ezt követően az adatbázisból megjeleníti a vállalkozásunkhoz tartozó adatokat. Ha az ellenőrzést sikeresen elvégezted, kérlek értékeld a honlapon szolgáltatásunk színvonalát a csillagokra kattintva! Ehhez csak egy gyors felhasználói regisztrációt kell elvégezni.

A regisztrált villanyszerelő feladata

A regisztrált villanyszerelői státusz jogosultságot biztosít többek között mérőhely létesítésére, átalakítására, illetve bővítése. Egyes esetekben ügyfeleinknek meghatalmazást is szükséges kitölteni, hogy olyan feladatokat is el tudjunk látni, mint az igénybejelentés, hálózat csatlakozási szerződés aláírása, stb.

A regisztrált villanyszerelő vizsgáról

A regisztrált villanyszerelő jogosultság megszerzéséhez szakképzésre van szükség, amelyet a MEE Villamos Energia Társaságnál tehetünk, ahol képzéseket, vizsgákat szerveznek. Ez a vizsgarendszer országos szintű, tehát a jogosultságot bármelyik áramszolgáltató elfogadja.

A regisztrált villanyszerelői képesítés megszerzésének feltételei vannak. Szakirányú szakmunkás vizsgával ez öt év szakmai gyakorlat után tehető le, míg középfokú vagy akár mérnöki végzettséggel már három év alatt. A mestervizsgához viszont nem szükséges gyakorlati idő.

Továbbá feltétel még, hogy a villanyszerelőnek saját vállalkozása legyen, esetleg alkalmazott legyen egy másik vállalkozásban. Ezen kritériumok után tehető csak vizsga, ami 3 évig érvényes. A vizsgát 3 évente meg kell újítani, aminek elsődleges célja az ismeretfelújítás.