Indukciós főzőlap bekötése

Az indukciós főzőlap bekötése szakember feladata, hiszen a villamos hálózatra fixen kell bekötni a főzőlapot. A tévhittel ellentétben nem csak egyszerűen bedugunk egy dugvillát a konnektorba.

Indukciós főzőlap bekötése

A modern konyhák egyik ékköve az indukciós főzőlap, ami nem csak élvezetté teszi a főzést, de igen pompásan is fest a konyhapultba építve. Ha egy régi gáz, esetleg elavult kerámia főzőlapot szeretnénk korszerű indukciós főzőlapra váltani, akkor minden esetben érdemes felkeresni egy villanyszerelő szakembert.

A beépíthető indukciós főzőlap egyik legnagyobb előnye, hogy független a beépíthető sütőtől, ezeket a konyha különböző pontjaira is be tudjuk kötni, illetve szerelni.

Egy indukciós főzőlap bekötése előtt minden esetben ellenőrizni kell, hogy a villanyóra kismegszakítója elbírja-e a terhelést, illetve, hogy a biztosítéktáblába már lett-e korábban beépítve kismegszakító a főzőlap számára. Amennyiben nem, értelemszerűen ezt is el kell végezni.

Éppen ezért az indukciós főzőlap bekötése előtt mindenképp érdemes helyszíni felmérést végeznünk, hogy pontos árajánlatot tudjunk adni ügyfeleinknek. A főzőlap bekötése mellett ugyanis az elektromos tervezés, a hálózat bővítése, a fi relé beszerelése és egyes esetekben a biztosítéktábla cseréje is felmerülhet.

Fontos megemlíteni, hogy a főzőlap beépítését a konyhapultba általában az asztalos végzi, míg a villanyszerelő az elektromos bekötést végzi el.

Kiemelten fontos, hogy az indukciós főzőlap bekötését villanyszerelő szakember végezze el, hiszen csak így biztosítható a gyártó garancia / jótállás.

Indukciós tűzhely bekötése

Az indukciós tűzhely nem más, mint egy komplett kombi tűzhely, amiben egyszerre megtalálható egy indukciós főzőlap és egy elektromos sütő. Ez a fajta tűzhely a hagyományos gázzal működő tűzhelyet hivatott leváltani, ami egy sokkal takarékosabb, biztonságosabb és kényelmesebb sütést tesz lehetővé.